hachee met zoete aardappelpuree
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
een heerlijke winterschotel volgens weight watchers
Ingrediënten 4 personen
500 gr rundvlees in blokjes,4 el olie,1 ui gesnipperd,1 1,5 el bloem,1 el tomatenpuree,400 gr tomaat uit blik,250 ml bouillion,2 winterwortelen,150 gr sperzieboontjes,600gr zoete aardappelen,60 ml magere melk,zout,peperBenodigdheden
stoofpan
Voorbereiding
snipper de ui en snij het vlees in blokjes.zet de pan op het vuur en bak het vlees bruin ,haal het vlees uit de pan en fruit de ui,voeg de bloem toe en roer alles in 1 min goed
Bereidingswijze
doe alles terug in de pan en voeg tomatenpuree,tomaten en boillion toe.laat alles 1 uur sudderen.voeg na een uur de in stukjes gesneden winterwortelen toe en laat alles nog 1 uur doorsudderen,voeg als laatste de sperzieboontjes toe en sudder nog 10 min door. kook intussen de aardappelen gaar en maak er puree van met wat melk breng op smaak met wat peper,zouten wat nootmuskaat.serveer de hachee met de zoete aardappelpuree
Bron
wewight watchers
Serveertip
voor nog meer groente kan je er ook nog rode kool bij severen