1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. Antilliaanse Kaasborrelhapjes

Antilliaanse Kaasborrelhapjes

Door: ginanl

  • Antiliaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2014

Ingrediënten 1 personen


INGREDITEN:


  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gram geraspte belegen biologisch kaas
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • Zoete chilisaus als dipsaus


Verder heb je nodig


Frituurpan


Gefrituurde kaasballen hebben een krokant korstje enzijn zacht van binnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer alle droge ingrediten (de meel, het bakpoeder, de peper en de kaas) goed door elkaar.
Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg.

(Voor extra krokante kaasballetjes, neem i.p.v. hele eieren alleen de eiwitten. Deze van tevoren stijf kloppen en daarna door het deeg mengen)

Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je iets meer water toevoegen.(voorzichtig)

Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker
(let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!)

De balletjes kunnen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden totdat ze gebakt gaan worden!
(Dit heb ik zelf liever)

Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!

Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn

Serveertip

Met een zoete chilisaus als dipsaus

Bron

Antilliaanse keuken



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ginanl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top