Hartige spinazie taart

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2014
  • Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

  • Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

  • Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

    Hartige spinazie taart

Deze heerlijke taart is superveelzijdig en te gebruiken voor bijna alle gelegenheden! Past bij alles en is makkelijk aan te passen op dieet e.d.

Het is een slanke variant van een wat vettige voorganger, dus lekker gezond en guilt-free! :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de bodem:
- 120 gram bloem
- 60 gram boter (gesmolten of hard naar keus)
- Een losgeklopt ei
- Een eetlepel water
- Zeezout
- Een sprinkeltje olie voor de soepelheid.

Voor de vulling:
- Spinazie (1 grote zak)
- Pijnboompitjes
- Hamblokjes vega of non-varkensvlees eters: vegablokjes of een (halal)kipje passen hier ook prima bij!]
- Een grote prei (ev. een bosuitje)
- Een rood uitje
- 2 knoflookteentjes
- 1 grote tomaat of 3 cherrytomaatjes
- Kaas naar keuze

Voor het mengsel dat het laat samenhangen:
- (Griekse) yoghurt en 3 eieren
- Kruiden naar keus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Een oven
- Een grote lepel
- Springvorm ca. 25 cm
- Maatbeker of gietbeker
- Grote kom
- Goede pan
- Olie om mee te bakken

Voorbereiding

MAAK HET DEEG VAN TEVOREN, HIJ MOET NOG MINSTENS 20 MINUTEN IN DE KOELKAST!

- Fruit alvast de ui, prei en bosui
- Mix alvast de 3 eieren griekse yoghurt en kruiden in de maat- of gietbeker (Eerst eieren loskloppen en daarna de yoghurt erbij)
- Snij de ingrediten en bak de spinazie met de (in stukjes gesneden knoflook) in een aardig grote pan totdat deze geslonken is
- Verwarm de oven voor op stand 7/8 oftewel ca. 190 graden

Bereidingswijze

De bodem:
- Zeef de bloem boven een grote kom en mix het met het zout
- Doe de boter erbij en kneed tot een kruimelig deeg
- Meng het deeg met het ei en het water en kneed totdat het soepel aanvoelt en je er een bal van kan maken
- Leg deze bal te koelen in de koelkast voor minstens 20 minuten, langer mag ook

Wanneer het deeg is afgekoeld is:
- Vet met olie of boter de springvorm in
- Rol de deegbal uit en bekleed de springvorm zorg dat de randen ongeveer zo hoogzijn als je duim
- Kruimel wat broodkruimels of paneermeel, als je dit toevalling nog hebt, over de bodem
- Beleg de bestrooide bodem met de prei, ui en bosui die je net voorgebakken hebt
- Meng de geslonken spinazie+knoflook en de ev. hamblokjes met het yoghurt+ui+kruiden mengsel, roer het een beetje door elkaar en giet het vervolgens over de rest en verdeel gelijkmatig
- Rooster wat pijnboompitjes (indien nog niet geroosterd) totdat ze beginnen te 'zweten' en een lichte bruine kleur krijgen. Strooi deze er ook overheen
- Snijd de tomaat in plakjes en verdeel over de taart
- Gratineer met gekozen kaas en stop in de oven voor ca. 30 minuten (check af en toe hoe hij eruit ziet)

Tip: Als je een satrikker in het midden kan steken zonder dat hij er nat uitkomt is hij klaar. Het is een relatief vochtige taart dus hij moet wel lang genoeg in de oven.

Serveertip

Superlekker te combineren met salade naar keus, een lekker broodje of een paar rauwkostjes en knabbeltjes.

Geniet ervan, smullers! :)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten