Paddestoelentaartje

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2014
  • Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

  • Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

  • Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

  • Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

    Paddestoelentaartje

Een heerlijk verwarmend paddestoelengerecht voor als je weinig tijd hebt maar toch trek in iets heerlijks.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Per persoon:

3 plakjes bladerdeeg
een half bakje champignons/paddestoelen
een bol knoflook, of een halve
een flinke lepel creme fraiche
een handje parmezaan
tijm
peper
zout
cayennepeper naar smaak
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegroller

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Zet de bol knoflook in de oven, overgoten met wat olijfolie en een beetje tijm. Haal de knoflook na 20 minuten of als hij zacht is uit de oven en laat afkoelen.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bereidingswijze

Halveer de champignons en bak ze, samen met de afgekoelde en uitgeperste teentjes knoflook even aan. Voeg peper en zout, en eventueel cayennepeper naar smaak toe.
Na 3 minuten voeg je een flinke lepel creme fraiche toe. Zet het vuur uit, roer om met de parmezaan en laat het mengsel afkoelen.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot pizzaformaat. Het afgekoelde mengsel leg je in het midden, rol het deeg er overheen als een pizza calzone. Vouw de randjes om en zorg dat het pakketje goed gesloten is.

Bak in een voorverwarmde oven van 200-225 graden voor ongeveer 20 minuten of tot het deeg gaar is.

Bron

Vrij naar Nigel Slater

Serveertip

Serveer met een frisse salade van bv. veldsla met pijnboompitjes en een dressing van honing, azijn en olijfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten