1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollandse top Hachee, beetje pittig

Hollandse top Hachee, beetje pittig

Door: Fressnapf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2014

Ingrediënten 4 personen


800 gr doorregen hacheevlees (rund)
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
4 grote uien, halve ringen
500 ml warme runderbouillon
6 gekneusde jeneverbessen
8 gekneusde kruidnagels
1 tl piment
2 laurierblaadjes
1 t speculaaskruiden
t foelie
t majoraan
t gemberpoeder
t korianderpoeder (ketoembar)
t paprikapoeder (pikant)
t kaneel
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
3 volle el zilveruitjes
Scheutje witte wijn azijn
1 el bloem
Boter
Olijfolie


Verder heb je nodig


Hapjespan, braadpan (met deksel) of slowcooker

Hollandse top Hachee, beetje pittig
Hollandse top Hachee, beetje pittig

Dit is weer een andere, betere, zelfbedachte versie van Hollandse hachee, maar dan nog lekkerder. De saus die je overhoud na het inkoken is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Geen slap aftreksel, maar lekker pittig en vol smaken. Erg lekker nu het kouder wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem het vlees, laat op kamertemperatuur komen, snij in flinke brokken, peper en zout erop. Doe olie en boter in een hapjes- of braadpan en laat warm worden. Vlees in de pan doen en al omscheppend om en om dichtschroeien. Dan afblussen met warme runderbouillon. Geen koude bouillon nemen want het vlees mag niet afkoelen. Dan verliest het malsheid en kost energie om weer op te warmen. Zorg dat alles onderstaat. Nu alle specerijen toevoegen en het blikje tomatenpuree. Laat nu minimaal 2 uur stoven. Voeg dan de halve uienringen en de zilveruitjes toe. Laat nu nog 45 minuten sudderen. Breng dan op smaak met een scheutje witte wijn azijn. Voeg dan al roerend bloem toe om de saus netjes te binden en serveer warm. Dit is heel erg lekker.

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes, aardappelpuree, gekookte aardappels of over wat pasta.



Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top