Penne met stoofvlees

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2014
  • Penne met stoofvlees

    Penne met stoofvlees

    Penne met stoofvlees

Een lekker pasta gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
~~2 eetlepel olijfolie
500 gram runderlappen in blokjes
1 eetlepel bloem
1 ui gesnipperd
4 teenjes knoflook gesnipperd
2 takje sallie grofgehakt
100 milliliter rode wijn
1 blikje tomatenblokjes
1 laurierblaadje
300 gram penne
2 eetlepel platte peterselie
1 eetlepel bladselderij fijngehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

~~Voorbereiden:Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en wat bloem en braad op middelhoge stand rondom aan. Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee. Doe de knoflook en salie erbij en bak nog 1 minuut. Blus af met de wijn en tomatenblokjes, roer even door, voeg de laurier toe en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 2 uur gaar.

Bereidingswijze

~~Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Laat de saus zonder deksel intussen wat inkoken en trek het vlees met twee vorken wat uit elkaar. Schep de pasta door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de peterselie en selderij. Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Boodschappen nr1 2014

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 30-05-2018

Hoi Chelsea, bedankt voor je berichtje. Wat fijn dat de schaal schoon op was, Groetjes Joyce

Chelsea1611 avatar
Chelsea1611 29-05-2018

Vanavond dit recept gemaakt, ik kreeg eters en wilde even iets nieuws en speciaals doen. Schaal schoon op, was lekker! Zag er niet zo mooi uit als op de foto hierboven maar het was geslaagd. Groetjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten