Romige broccoli pasta met tomaat en kip

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2014

Lekkere romige tagliatelle met broccoli, kip, champignon en tomaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor 2 personen.

olijfolie
500gram broccoli
1 teen knoflook
5 nestjes mie of tagliatelle
2 roma tomaten of 10 of 12 cherrytomaatjes
100gram champignon
1 kipfilet
50ml creme fraiche
2 volle eetlepels kruidenkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een wok,
Twee pannen om de tagliatelle en de broccoli in te koken

Voorbereiding

- Snijd de kipfilet in stukken
- Snijd de champignon in plakjes
- Zorg dat de Roma-tomaten op kamertemperatuur zijn en snijd ze in plakjes of stukjes of halveer de cherry-tomaatjes
- maak van de broccoli kleine roosjes

Bereidingswijze

Zet twee pannen met water op het vuur. In n pan kook je de tagliatella en in de andere pan kook je de roosjes broccoli.
Die zijn ongeveer even snel klaar, dus in de tussentijd kun je de kip goudbruin bakken in de wok met olijfolie en de fijngeknepen of fijngesneden knoflook.
Daarna voeg je de champignon en tomaat toe. Als de broccoli goed is (niet al te zacht anders wordt het pap) voeg je dit bij het mengsel.
Daarna voeg je de twee eetlepels kruidenkaas en de creme fraiche toe.
Als het goed is wordt het vanzelf een soort saus omdat er water vrijkomt van de tomaat en de champignon, anders kun je er een heel klein beetje water bijvoegen.
Peper naar smaak toevoegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten