Kousenband met Zeeuws spek en ui

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2014
  • Kousenband met Zeeuws spek en ui

    Kousenband met Zeeuws spek en ui

    Kousenband met Zeeuws spek en ui

Surinaams groenten gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kousenband

1 ui

500 gram zeeuwse spek in plakken

2 rode uien

4 tenen knoflook

1 eetl. JB Garam Masala

4 eetl. olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de kousenband 5 minuten gaar in water met zout en spoel ze koud.

2. Verwarm de oven voor op 175C.

3. Bestrooi het Zeeuwse spek royaal met de garam masala. Doe olie in een koekenpan en bak het spek bruin. Leg op een ovenrekje en laat 15 minuten bakken in de oven.

4. Pel en hak de knoflook. Snij een ui door midden en snijd hier halve ringen. Bak de ui en knoflook en een wok, voeg de geblancheerde kousenband en een mespunt JB Garam Masala toe. Laat afgedekt minimaal 10 minuten smoren.

5. Serveer het gebakken spek op een bedje van de kousenband.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten