1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met gebakken shi-take

Risotto met gebakken shi-take

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2014

Ingrediënten 4 personen


250 gram risotto rijst
800 ml groente bouillon
4 eieren
2 stengels lente ui
2 sjalotten
160 gram shi-take
4 eetl. olijfolie
2 theel. Jonnie Boer zw Peper Tellicherry
4 eetl. Parmezaanse kaas geraspt
100 ml witt wijn
1 eetl. azijn



Risotto met gebakken shi-take
Risotto met gebakken shi-take

Risotto met gepocheerd ei, gebakken shi-take, JB zw Peper Tellicherry

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalotten. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten aan. Voeg de rijst en een theelepel JB zw Peper Tellicherry toe en fruit deze nog 2 minuten mee. Blus de pan af met de witte wijn en laat deze opnemen door de rijst. Voeg al roerende, beetje bij beetje een deel van de bouillon toe. Na ongeveer 13 minuten is de rijst gaar. Maak af met de Parmezaanse kaas.
2. Pocheer de eieren drie minuten in water met de azijn, qua temperatuur net onder het kookpunt.
3. Snij de lente ui schuin in grove stukken. Bak de shi-take en de lente ui kort in de olie en leg bovenop de risotto.
4. Plaats de gepocheerde eieren op de bedjes van de shi-take en bestrooi het geheel met nog wat JB Peper Tellicherr



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top