Ravioli met dadels en gedroogde perzik

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2014
  • Ravioli met dadels en gedroogde perzik

    Ravioli met dadels en gedroogde perzik

    Ravioli met dadels en gedroogde perzik

Raviolis met dadels, sjalot, champignons, gedroogde perzik en JB Ceylon Kaneel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Bloem
3 Eieren
1 eetl. Olijfolie
2 theel. Zout

Vulling:
100 gram Champignons
1 Sjalot
40 gram Dadels
20 gram Gedroogde perziken
20 gram Gemengde noten ( walnoten, Amandelen bijv.)

Saus:
50 ml. Water
60 gram Suiker
30 gram Dadels
30 gram Gedroogde perziken
1 eetl. Honing
1 eetl. JB Ceylon Kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pasta: 1. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in, doe daar de eieren in de olijfolie en de zout, kneed het goed zodat het een stevige structuur krijgt, vorm het deeg dan in een bal en laat het voor ongeveer een half uur/ uur goed rusten.
Vulling: 1. Snipper de sjalot, en snijd de champignons, dadels, gedroogde perziken in dunne reepjes.
2. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie.
3. Fruit de sjalot aan, doe dan de champignon reepjes erbij, laat dit voor 3 minuten op het vuur.
4. Voeg daarna de reepjes dadel en de reepjes gedroogde perziken erbij, en laat het nog voor 4 minuten op het vuur staan.
5. Hak de noten in fijne stukjes en voeg bij het mengsel.
Saus: 1. Zet een pan op het vuur met de suiker en het water, laat het een keer goed koken, laat het opstaan tot de suiker niet meer zichtbaar is.
2. Snijd de dadels en de gedroogde perziken in kleine stukjes, en voeg het bij het suikerwater.
3. Laat het opstaan tot de dadels en de gedroogde perziken zacht worden, voeg hierna de honing er aan toe en de JB. Kaneel.
4. Haal het pannetje van het vuur, en mix het fijn met een staafmixer, haal het dan door een zeefje heen om de overige resten uit de saus te halen
5. Als de saus nog een beetje dun is, voeg er dan 2 eetl. Maizena aan toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten