1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Met Parmezaan gepaneerde kalfsschnitzels

Met Parmezaan gepaneerde kalfsschnitzels

  • , Hoofdgerecht
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschnitzels2 eiwitten, los geklopt met snufje zout4 eetlepels patentbloem4 eetlepels vers geraspte parmesan (kaas)2 gekruimelde beschuiten3 eetlepels olijfolie1 ciabatta brood1 dl olijfolie2 teentjes knoflook, gehaktZeezout 1 paksoy1 rode paprika in blokjes ca 1 cm1 gele paprika in blokjes ca 1 cm2 eetlepels olijfolieZeezoutPeper



Met parmesan gepaneerde kalfsschnitzels op een salade van paksoy met knoflookcroutons

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de patentbloem met de geraspte parmesan en gekruimelde beschuit en doe dit mengsel op een plat bord. Smeer de schnitzels aan beide kanten licht in met het eiwit mengsel. Paneer ze daarna aan beide kanten met het bloem, parmesan en beschuitmengsel.Snij het brood in plakken van ca 2 cm. Meng de olijfolie met de knoflook. Smeer het brood in met de knoflookolie en laat ze kleuren in de oven 175 c in ca 15 minuten. Snij de paksoy in grove stukken en hou het groene deel apart van het witte stengeldeel.Fruit het witte deel en de paprika blokjes in de olijfolie, ca 3 minuten. Bestrooi het daarna met zout en peper.Bak de gepaneerde kalfsschnitzels in een matig het pan met olijfolie om en om tot ze mooi bruin zijn. Ca 2 minuten aan iedere kant. Laat het vlees even rusten op een warm bord.Verdeel het witte deel van de paksoy en de paprikablokjes over 4 warme borden. Leg hier bovenop het groene blad. Snij de schnitzels in drie en leg erbij op het bord.

Serveertip

Garneer met de knoflook croutons.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top