1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Pomodori tomaten
  6. Ossobuco met sjalotjes, tomaatjes en kappertjes

Ossobuco met sjalotjes, tomaatjes en kappertjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 plakken kalfsschenkels (Ossobuco), 2 eetlepels olijfolie, 250 gr sjalotjes (halve ringen), 15 gr Italiaanse kruiden (grof gesneden), 1 eetlepel tomatenpuree, 200 gr milanino tomaatjes (mini pomodori), 1 dl kalfsfond, 2 dl witte wijn, 1 dl water, peper en zout, 2 eetlepels zoute kappertjes. Voor de risotto:, 200 gr risotto rijst, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook (gehakt), 2 eetlepels gesnipperde ui, Ca 6 dl kalfsbouillon, 3 eetlepels tapenade, 3 eetlepels vers gehakte peterselie, 4 eetlepels zwarte olijven.



Ossobuco met sjalotjes, tomaatjes en kappertjes
Ossobuco met sjalotjes, tomaatjes en kappertjes

Ossobuco met sjalotjes, milanino tomaatjes, zoute kappertjes en Italiaanse kruiden met risotto en olijven tapenade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de randen van de plakken in ter voorkoming van krom trekken. Ossobuco rondom bruin bakken in matig hete pan met olijfolie, sjalotjes toevoegen en fruiten.
Tomatenpuree en tomaatjes toevoegen. Afblussen met witte wijn, kalfsfond en water.
Peper, zout en grof gesneden verse Italiaanse kruiden toevoegen. Op laag vuur garen, ca 90 min.
Op de borden de ossobuco bestrooien met een paar zoute kappertjes.

Voor de risotto:

Knoflook en ui in olijfolie licht fruiten. Risotto rijst toevoegen en even doorroeren.
Kalfsbouillon en zout toevoegen. Ca 15 min. koken op laag vuur, af en toe doorroeren. Als de rijst gaar is de tapenade en peterselie door de rijst roeren.
Op de borden garneren met de zwarte olijven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Verdeel de ossobuco over 4 warme borden. Lepel er iets van de saus en garnituur overheen. Serveer de risotto erbij op de borden.

Bron

Www.kalfsvlees.nl



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top