1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus

Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


8 kalfssaucijsjes 1 eetlepel sesamolieVoor de saus:1 eetlepel sesamolie1 eetlepel gehakte gember1 sjalotje gesnipperd rode chilipeper, gehakt zonder pitjes1 stengel citroengras gehakt3 blaadjes djeroek poeroet (lime leaves)1 dl soja saus2 eetlepels gembersirop1 eetlepel mirinVoor de noodles:100 gram glasnoedels rode chilipeper, gehakt zonder pitjes2 eetlepels verse koriander grof GesnedenSap limoenKoriander- limoen olie2 eetlepels verse koriander gehakt1 dl olijfolie1 dl sesamolieSap limoenZout, peper



Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus met rode pepertjes, citroengras, koriander en gember met pikante glasnoedels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kalfssaucijsjes circa 10 minuten op temperatuur komen buiten de koeling. Bak daarna de kalfssaucijsjes rondom bruin in matig hete sesamolie. Voor de sausVerwarm een pan met de sesamolie, fruit hierin de gember, sjalotje, chili, citroengras en de djeroek poeroet. Voeg soja saus, gembersiroop en mirin toe. Doe de worstjes in de saus en laat zachtjes garen, ca 10 min.Kook ondertussen de glasnoedels in water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet op een zeef en laat goed uitlekken. Voeg chili peper en de gesneden koriander en limoensap toe en meng met de noedels.Meng de ingrediten voor de koriander-limoen olie in een blender tot een gladde dressing en doe in een spuitflesje.

Serveertip

Snij de worstjes in grove schuine stukjes en verdeel over 4 warme borden. Lepel de saus over de worstjes. Draai de noedels op een vork en leg daarmee een nestje noedels op het bord. Druppel de koriander-limoen olie over de noedels.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top