1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsriblappen2 eetlepels olijfolie ui gesnipperdBlaadje laurierTakje tijm1 eetlepel tomatenpuree2 dl witte wijn2 dl kalfsfond2 kleine preien1 bos worteltjes50 gram boter



Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes
Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Kalfslappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Daarna laurier en tijm toevoegen. Ca 70 min op laag vuur garen.



  • Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, ca 2 min. Koud spoelen en uit laten lekken.
  • Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden ca 1cm. Wassen en blancheren in kokend water met zout ca 4 min.
  • Boter laten smelten en de groenten zachtjes verwarmen.

Serveertip

De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het vlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het vlees.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top