1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Pomodori tomaten
  6. Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn

Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gram kalfspoulet2 eetlepels olijfolie1 kleine zoete ui halve ringen150 gram olijven150 gram gedroogde pomodori200 gram trostomaten in 4-en15 gram verse rozemarijn2 dl witte wijn2 dl kalfsfond1 ciabatta2 teentjes knoflook (gehakt)3 dl olijfoliePeperZeezout2 takjes salie



Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn
Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn
Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn
Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn

Kalfspoulet uit de oven met olijven, rozemarijn en pomodori met knoflook/salie croutons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfspoulet in olijfolie lichtbruin bakken op matig vuur. Ui toevoegen en even fruiten. Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Takje rozemarijn toevoegen en ca 90 min, op laag vuur, stoven.Breng het geheel op smaak met peper en zout.Ciabatta in plakken snijden. Meng de olie en knoflook.Smeer de broodjes in met de knoflookolie. Op een rekje plaatsen en in de oven circa 10 min roosteren op 180C.Haal het uit de oven en bestrooi het met gehakte salie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top