500 gram kalfspoulet2 eetlepels olijfolie1 kleine zoete ui halve ringen150 gram olijven150 gram gedroogde pomodori200 gram trostomaten in 4-en15 gram verse rozemarijn2 dl witte wijn2 dl kalfsfond1 ciabatta2 teentjes knoflook (gehakt)3 dl olijfoliePeperZeezout2 takjes salie
Kalfspoulet uit de oven met olijven, rozemarijn en pomodori met knoflook/salie croutons.
Kalfspoulet in olijfolie lichtbruin bakken op matig vuur. Ui toevoegen en even fruiten. Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Takje rozemarijn toevoegen en ca 90 min, op laag vuur, stoven.Breng het geheel op smaak met peper en zout.Ciabatta in plakken snijden. Meng de olie en knoflook.Smeer de broodjes in met de knoflookolie. Op een rekje plaatsen en in de oven circa 10 min roosteren op 180C.Haal het uit de oven en bestrooi het met gehakte salie.
Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.