1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spinazie
  5. Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsoesters4 eetlepels olijfolieZeezout en peper400 gram verse spinazie1 teentje knoflook, gehaktRucola sla4 eetlepels gesneden gedroogde tomaatjes4 eetlepels geschaafde parmesan



Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie
Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

Gebakken kalfsoester met half roergebakken spinazie, gedroogde tomaatjes en Parmesan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Smeer de oesters in met olijfolie en laat ze ca 15 min buiten de koeling op temperatuur komen. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan ca 3 min aan iedere kant.
  • Laat even rusten op een warm bord, dek af met plasticfolie.
  • Bestrooi net voor het serveren met zout en peper.



  • Verdeel de spinazie in 3 porties.
  • Verwarm een wokpan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie ca 20 sec. Doe dit daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt.
  • Bestrooi met zeezout.

Serveertip

Verdeel de spinazie over 4 warme bordenSnij de kalfsoesters in dunne plakjes en leg op de spinazie.Leg hierop een paar blaadjes rucola.Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde Parmesan.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top