1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gestoofde kalfslappen met geroosterde groenten

Gestoofde kalfslappen met geroosterde groenten

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslappen
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
1 dl witte wijn
2 dl kalfsfond
Zout, peper

Voor de geroosterde groenten: 300 gram winterpeen in staafjes van ca 5 cm lengte x cm dikte
300 gram knolselderij ook in staafjes
3 dl olijfolie
Zeezoutv

Voor de selderijpiepers:
600 gram aardappels
30 gram bladselderij
1 dl olijfolie



Gestoofde kalfslappen met geroosterde groenten
Gestoofde kalfslappen met geroosterde groenten

Gestoofde kalfslappen met in de oven geroosterde groenten en selderijpiepers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfslappen in olijfolie op matig vuur rondom bruin bakken. Sjalotjes toevoegen en even aanfruiten. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Ca. 90 min. stoven op laag vuur.Groenten staafjes mengen met olijfolie en zout. Uitspreiden op een bakplaat en in de oven garen ca 25 min op 175.c. Bestrooien met zout en peper.Aardappels wassen en in de schil koken, afgieten en in grove stukken snijden.In een schaal doen, bestrooien met grof zeezout en met de gesneden bladselderij.Giet de olijfolie eroverheen.

Serveertip

Verdeel de groenten en de selderijpiepers over 4 warme borden, leg hierbij het vlees. Lepel er een beetje van de vleesjus over.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top