1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsentrecotes2 eetl olijfolie1 eetl gestampt korianderzaad2 aubergines1 teentje knoflook1 dl olijfolie150 gram bulgur ui (gesnipperd)1 eetl olijfolie4,5 dl kippenbouillon15 gram munt (grof gesneden)1 rode chilipeper (gehakt, zonder pitjes)Sap limoenZout, peper paprika heel fijn gehakt.



Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar
Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar en bulgur met mint, feta en rode pepertjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Kalfsentrecotes insmeren met olijfolie. Ca. 20 minuten op temperatuur laten komen buiten de koeling.
  • Aubergines in de lengte halveren, bestrooien met zout en insmeren met de olijfolie. In ca. 40 minuten in de oven garen op 175c. 2 halve aubergines uitlepelen en het vruchtvlees bewaren.
  • Teentje knoflook fruiten en mixen met het vruchtvlees van de aubergines, warm houden. Gesnipperde ui fruiten in olijfolie en voeg gehakte chili peper toe.
  • Voeg nu de Bulghur toe en op laag vuur roeren. Warme kippenbouillon toevoegen het geheel aan de kook brengen in ca 15 minuten op laag vuur. Op smaak brengen met zout, limoensap en grof gesneden munt.
  • De kalfsentrecotes om en om in grillpan op matig vuur bakken in ca 3 minuten.
  • Het vlees op een warm bord laten rusten en afdekken met plasticfolie. Na het rusten vlees bestrooien met zout en peper. Koriander zaad in een droge pan licht roosteren en over de entrecotes strooien.
  • Leg in een rondje auberginekaviaar op het bord en leg hierop de kalfsentrecote in 3-en gesneden.
  • Maak een torentje van de bulghur naast het vlees. Snij de overige aubergines in stukken. Bestrooien met gehakte rode paprika.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top