1. Home
  2. Recepten
  3. Ratatouille
  4. Gegrilde kalfsribeye met ratatouille van geroosterde paprika

Gegrilde kalfsribeye met ratatouille van geroosterde paprika

  •  ,
  • Geplaatst op 07-01-2014

Ingrediënten 1 personen


4 kalfsribeyes
4 eetlepels olijfolie
3 paprikas, (rood, groen en geel)
15 gr italiaanse kruiden vers
12 knoflook pitten
Zeezout en peper



Gegrilde kalfsribeye met ratatouille van geroosterde paprika
Gegrilde kalfsribeye met ratatouille van geroosterde paprika

Gegrilde kalfsribeye met ratatouille van geroosterde drie kleuren paprikas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de kalfsribeye in met 2 eetlepels olijfolie. Laat het kalfsvlees circa 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Plaats de paprikas op een bakplaat en laat deze circa 40 minuten in de oven garen tot de schil donker wordt.
Haal de paprikas uit de oven, leg deze in een schaal en daarna afdekken met plastic.
Meng de knoflookpitjes, in de schil, met olijfolie en zeezout en daarna uitspreiden op een bakplaat. Gaar dat in circa 30 minuten op 175 graden.
Ontvel de paprikas en verwijder de zaadpitjes.
Snij de paprika in stukjes en meng dit met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de verse Italiaanse kruiden en de gepofte knoflookpitjes toe.

Verwarm de grillpan voor op matig heet vuur.
Grill de kalfribeyes aan iedere kant circa 3 minuten tot deze mooi rosis.
Laten rusten op een warm bord. Voor het snijden bestrooien met zout en peper

De grove ratatouille op vier warme bord rangschikken
Gegrilde kalfsribeye in drie mooie stukken snijden en leg dit naast de ratatouille.



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top