Pavlova

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.
  • Pavlova

    Pavlova

    Pavlova

Pavlova is een erg lekker en luchtig gebak,
fijn bij een verjaardag of na een BBQ
het is eenvoudig en heel makkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
6 eieren middelgroot (alleen de eiwitten worden gebruikt)
250 g suiker
1 thl vanille essence
1 thl azijn
1 etl maizena
200ml slagroom +1 thl suiker
vers fruit o.a kiwi's of rode berries
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 238,02 kcal
Koolhydraten 31,26 g
Eiwitten 4,52 g
Vetten 10,18 g
Benodigdheden
Mixer
Bakplaat
bakpapier
maatbeker of weegscaal

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 150 C
splits de eieren
doe eiwitten in een vetvrije mixerkom
knip een 60 cm ronde uit het bakpapier en leg op de bakplaat klaar



Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf in 5 tot 8 minuten zodat er pieken ontstaan
na ongeveer 5 minuten voeg de suiker beetje bij beetje toe
de suiker helemaal laten opgelossen in de eiwitten
voeg daarna de vanille essence en de azijn toe
de maizena als laatste toevoegen en klop nog even tot de eiwitten glanzed zijn en alles opgelost is
stort de eiwit massa op het bakpapier en zet in de voorverwarmde oven
zet de oven nu op 140 C en laat 2 uur in de oven bakken
de oven mag niet geopend worden
zet de oven uit en laat de taart helemaal afkoelen in de oven
haal daarna de taart uit de oven en plaats op gebakschaal
klop de slagroom stijf met de thl suiker en bedek de top van de taart met de slagroom
leg als laatste het fruit op de taart


Tip : zorg dat het fruit niet nat is als je het opbrengt
het verliest anders de krokante korst
de binnenkant van de pavlova is heel zacht









Bron

New Zealand

Serveertip

snijd de taart in 10 stukken en serveer op gebaks bordjes

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

EllendeVocht avatar
EllendeVocht

Doorsturen

Home Recepten