Sambal
- Indonesisch, Saus/dressing
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-01-2014
Hete sambal.
Ingrediënten 1 persoon
- 1 stuks Madam Jeanette- 6 stuks Rode peper
- 5 stuks Rawit, Optioneel
- 3 stuks Sjalot
- 1 stuks Tomaat, Circa 100 gram
- 4 teentjes Knoflook
- 1 stuks Citroen, Sap
- 2 eetl Rietsuiker
- 1 eetl Azijn
- 1 teaspoon Zout
- 1 eetl Sojasaus, Kikkoman
Benodigdheden
WokBereidingswijze
1. Steeltjes van alle pepers eraf en in grove stukken snijden (pitjes niet verwijderen)
2. Tomaat wassen en in grove stukken snijden
3. Ui schoonmaken en in grove stukken snijden
4. Knoflook schoonmaken en in grove stukken snijden
5. Doe alles in de foodprocessor en hak redelijk fijn
6. Voeg de sojasaus, azijn, rietsuiker, zout en citroensap toe en mix nog een keertje kort
7. Bak het geheel in een behoorlijk hete wok in wat olie (niet te heet anders verbrand de knoflook). Blijf omscheppen en laat het geheel gaar en smeu bakken. Voeg eventueel wat water toe als het vocht te snel verdampt.
8. Bak het geheel tot dat het mooi zacht en smeu is, voeg eventueel suiker of azijn toe naar smaak
9. Doe het geheel in een gesteriliseerde jampot en draai er onmiddellijk het deksel op
Bron
Van collega
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties