1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Veloute van aardpeer en cantharellen

Veloute van aardpeer en cantharellen

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2014

Ingrediënten 6 personen


2 uien van gemiddelde grootte
3 teentjes knoflook
4 takjes tijm
1,3 liter kippenbouillon (bouillonblokjes is prima, hou dandie aanwijzigen aan, zolang het maar op ongeveer 1,3 liter uitkomt)
700 gram aardpeer/ topinambour
300 gram cantharellen
peper
zout
olijfolie
6 blaadjes verse salie


Verder heb je nodig


Grote pan om de soepin te stoven en koken
Zeef
Champignonborsteltje
Dunschiller
Aardappelschilmesje
Soeplepel


Veloute van aardpeer en cantharellen
Veloute van aardpeer en cantharellen

Een veloute een lichte soep in dit geval van topinambour (aardpeer)en cantharellen. Topinambour is een van de vergeten groenten, vooral rond de Kerst verkrijgbaar en erg lekker en bijzonder van smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardperen en snijd ze in fijne plakjes. Houd een handvol plakjes apart als garnituur.
Maak de cantharellen schoon met behulp van een borsteltje en snijd het uiteinde van de steeltjes af. Houd 12mooie, kleinerestukjes cantharel apart als garnituur.
Pel de uien en snij ze in ringen.
Maak de knoflookteentjes schoon.
NB. Het schoonmaken van de aardpeer en cantharellen neemt het meeste tijd in beslag.

Bereidingswijze

Doe een beetje olijfolie in een grote pan en laat de pan warm worden. Stoof de uien en de aardpeer glazig (ongeveer 5 minuten). Voeg nu de cantharellen toe en voeg de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de tijm en knoflooktenen toe. Laat de soep 25 30 minuten zachtjes trekken op een laag vuur (liefst met deksel op de pan)enverwijder dan de tijm en de knoflook.Mix de soep grondig met een staafmixer of in een blender totdat er geen klontjes meer in zitten.Zeef de soep door een fijne zeef. Eventueel kun je een soeplepel gebruiken om de soep door de zeef te duwen.Snijd de blaadjes salie fijn. Smelt een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de overige schijfjes aardpeer goudbruin. Voeg de resterende stukjes cantharel toe en bak ze kort mee. Kruid ditmet peper en zout en voeg de fijngesneden salie toe. Verdeel de soep over de borden of kommenen schik er telkens een beetje van het garnituur bij in het midden.

Serveertip

Deze veloute ook zonder cantharellen te maken. Vervang dan de 300 gram cantharellen voor aardpeer en houd iets meer apart voor het garnituur.

Bron

Http://www.ambiance.be/recept/veloute-van-cantharellen-en-aardpeer-met-salie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yoninadeckers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yoninadeckers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top