1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bataat met rode bieten en feta uit de oven

Bataat met rode bieten en feta uit de oven

Door: HelloFresh

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2014

Ingrediënten 4 personen


1200 g bataat (zoete aardappel)
2 rode uien
10 rode bieten
90 g feta
125 g jonge bladsla
8 takjes basilicum
4 el olijfolie
4 el witte balsamicoazijn
Peper & zout naar smaak


Verder heb je nodig


Pan met deksel
Saladekom
Ovenschaal met bakpapier

Bataat met rode bieten en feta uit de oven
Bataat met rode bieten en feta uit de oven
Bataat met rode bieten en feta uit de oven
Bataat met rode bieten en feta uit de oven

Een winters ovengerecht gegarneerd met heerlijke feta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1.Was de bataat grondig en snijd in plakken van 1 cm. Zorg dat de bataatplakken net onder water staanin een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten. Giet daarna af.

2. Pel ondertussen de rode ui en snijd in fijne halve ringen. Snijd de rode biet in parten. Brokkel de feta in kleine stukjes. Scheur de basilicum fijn.

3. Leg de voorgekookte bataat, de rode biet en de helft van de rode ui in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schep goed om en verdeel de feta erover. Bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Meng ondertussen de overige rode ui en de basilicum met de mesclun, samen met de overige olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout.

Serveertip

Verdeel het ovengerecht over de borden en serveer met de salade.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top