1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rode kool
  5. Rode kool

Rode kool

Door: sipreana

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2014

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote rode kool (ca. 1 kilo)
1 pijpkaneel
6 kruidnagelen
Wat zwarte peperkorrels
1 laurierblad
zout naar smaak
0,5 dl azijn (ik gebruik 4% kruidenazijn)
3 dl kokend water
1 goudreinet appel
30 gram suiker
klont boter



Eindelijk kan ik het! Lekkere rode kool maken. Door een combinatie van oude recepten en de ervaring van mijn schoonmoeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- De kool vierendelen en overdwars in fijne repen snijden.
- Samen met de kruiden, specerijen en azijn in het kokende water opzetten.
- Met gesloten deksel ongeveer 30 minuten op laag vuur koken.
- de appel in kleine stukjes toevoegen, samen met de suiker en de boter.
- Nog eens 15 minuten laten stoven zonder deksel totdat het vocht is verdampt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top