Kippenragout uit eigen keuken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2013
  • Kippenragout uit eigen keuken

    Kippenragout uit eigen keuken

    Kippenragout uit eigen keuken

Een lekker kippenragout die ik gemaakt heb met wat ik nog in huis had.
Wij hebben het in een warm pasteibakje gegeten, maar met gekookte wilde rijst smaakt dit ook erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram kipfilet
2 uien
200 gram champignons
65 gram boter
65 gram bloem
2 kippenbouillontabletten
room
peper en zout uit de molen
tijm en rozemarijn (vers of gedroogd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem
Koekenpan
Zeef
Garde
Maatbeker

Voorbereiding

Kipfilet opzetten met 1 ltr. kippenbouillon, tijm en rozemarijn naar smaaken 20 min. laten garen.
Ui schoonmaken en snipperen (niet te klein).
Champignons evt. schoon borstelen en in vieren snijden

Bereidingswijze

In koekenpan boter(10 gr.) verhitten en ui fruiten, champignons erbij doen en even doorbakken zodat de champignons gaar zijn.
In pan met dikke bodem boter(65 gr.) zachtjes laten smelten en de bloem in een keer erbij doen en goed roeren zodat je een heel geheel krijgt en 3 min. laten garen.
Ondertussen de kipfilet uit de bouillon halen en de bouillon zeven en 500 ml. apart houden.
De bouillon beetje bij beetje bij de roux doen zodat je een gladde massa krijgt.
Kipfilet in stukjes snijden of scheuren en met de champignons/ui mengsel toevoegen en goed door roeren.
Zorg dat de ragout niet te dun is. Je kunt er beter naderhand een beetje bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
Doe dit alles naar eigen smaak.

Bron

Mijn koelkast

Laatste reacties

carola1208 avatar
carola1208 28-07-2021

de eerste keer kippenragout gemaakt volgens jouw recept en het was heerlijk. dit ga ik zeker vaker maken.

ankie43 avatar
ankie43 13-11-2016

Nou, de echtgenoot heeft even geproefd en stond te glunderen in de keuken. Deze hou je er toch wel in he. Bedankt en groet van Anke.

ankie43 avatar
ankie43 13-11-2016

Hallo, ben nu je recept aan het maken. Een dubbele portie. 1 voor vanavond met een geroosterde beschuitbol en 1 voor van de week met rijst en boontjes. Ben erg benieuwd. Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten