De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2013
  • De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

  • De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

  • De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

  • De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

    De eenvoudigste en lekkerste Aardperen

De aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (Helianthus tuberosus) is een soort uit het geslacht Helianthus die als vaste plant wordt gekweekt.



Maar belangrijker is dat deze erg lekker is en eenvoudig te bereiden. Zelf dacht ik dat het een soort aardappel is, maar nee... het is een groente soort (knol). En een die absoluut tot mijn favorieten behoort.



Waar smaakt het naar? Aardperen... Het heeft iets nootachtigs, zoetig en heeft een stevige structuur...



Probeer het, en je weet het!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Aardperen


4 rode uien


6 knoflooktenen


2 takjes rozemarijn


Zoutvlokken


Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven op 200 C


Ovenschaal


Dunschiller


Koksmes (Keukenmes)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C



Schil de aardperen rondom, dit kan een beetje lastig zijn, maar met wat geduld lukt het wel.



Snijdt ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter, zijn de aardperen erg groot kun je ze eerst een keer door de helft snijden.



Pel de rode uien en snijd ze in partjes, ik snij 8 partjes uit een ui.



Plet de knoflook teentjes met de platte kant van het koksmes, verwijder de velletjes...



Verdeel alles in de ovenschaal...

Bereidingswijze

Leg alle ingrediten in de ovenschaal, schik het een beetje zodat alles lekker door elkaar heen zit.



Strooi nu de naaldjes van de rozemarijn over het gerecht



Schud er wat olijfolie overheen.



Zet het geheel voor 45 minuten in de oven...



Ondertussen niets meer aan doen. Je hebt nu 3 kwartier de tijd om lekker op smulweb te lezen, of je overige gerechten te bereiden.

Bron

In mijn eigen keuken

Serveertip

Na 3 kwartier komt er een zalig gerecht uit je oven, de geur is werkelijk zalig!



Schep het geheel even goed door elkaar, zodat de olijfolie zich overal verspreid, strooi wat zoutvlokken over het gerecht en klaar ben je!



Eetsmakelijk...!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 23-01-2015

Zag ze laatst bij de lidl liggen. Toch maar eens proberen, ben benieuwd.

wideciro avatar
wideciro 23-01-2015

Ik neem je recept mee, dankjewel, groetjes Desiree

BappieNL avatar
BappieNL 26-02-2014

Oh wat leuk! :-) Nou geloof me, mij mogen ze er wakker voor maken, zo lekker! Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt. :-)

WilBakker1 avatar
WilBakker1 13-02-2014

Ik heb vanmiddag aardperen gekocht. Ben benieuwd als ik jouw recept daarop toepas. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten