Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen zonder alcohol

Stoofperen zonder alcohol

Door: BappieNL

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2013

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 2 kilo Gieser Wildeman Stoofperen
3 Ster anijsjes
4 Kaneel stokjes
100 Gram suiker
Flinke scheut Hero Bessensap, maar zeker niet het hele flesje
Zoveel water dat de stoofperen net onder water staan


Verder heb je nodig


Ruime pan met deksel
Dunschiller
Appelboor
Warmhoud plaatje
Appel boor

Stoofperen zonder alcohol
Stoofperen zonder alcohol

Deze stoofperen worden, prachtig rood en smaken heerlijk fris. Ik voeg er geen druppel alcohol aan toe en toch zijn dit de lekkerste stoofperen...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peertjes met de dunschiller
Laat de steeltjes zitten
Snijd aan de onderkant het hartje er uit

Bereidingswijze

Leg de geschilde peertjes in de pan
Doe er de kaneelstokjes, ster anijsjes, suiker en het scheutje bessensap bij
Zet het geheel net onder water
Plaats de pan op een zeer laag vuur, met daarop het warmhoud plaatje en doe een deksel op de pan...
Nu volgt het moeilijkste gedeelte van dit gerecht... ongeduldig wachten totdat de peertjes prachtig mooi rood zijn gekleurd en heerlijk zacht gaar zijn geworden. En die heerlijke geur die wordt verspreid maakt het er niet makkelijker op...
Zelf laat ik ze gerust 4 a 5 uur staan, dit komt de smaak echt ten goede, maar let wel ik breng het kookvocht nooit en te nimmer tot het kookpunt! Gewoon koud opzetten en heel langzaam verhitten...

Serveertip

Uiteraard stond die appelboor niet voor niets bij de benodigdheden. Ik laat de peertjes eerst koud worden, dan is het verwijderen van het klokhuis rete simpel! Wel let ik er op dat het steeltje op het peertje blijft zitten, dat staat nou eenmaal gewoon heel leuk.
Nu zijn de peertjes klaar en is het smullen maar. Dit recept is heerlijk eenvoudig en het resultaat is verblufend lekker... Waar je deze peertjes ook voor gaat gebruiken, koud of warm..., ze zullen al je recepten alleen maar verrijken!
Je kunt het sap overigens aanlengen met een beetje maizena, even warm laten worden en je sap geraakt gebonden, ook lekker er over heen.

Eetsmakelijk...!!!

Bron

In mijn eigen keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BappieNL
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top