Stoofperen zonder alcohol

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2013
  • Stoofperen zonder alcohol

    Stoofperen zonder alcohol

    Stoofperen zonder alcohol

Deze stoofperen worden, prachtig rood en smaken heerlijk fris. Ik voeg er geen druppel alcohol aan toe en toch zijn dit de lekkerste stoofperen...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 2 kilo Gieser Wildeman Stoofperen

3 Ster anijsjes

4 Kaneel stokjes

100 Gram suiker

Flinke scheut Hero Bessensap, maar zeker niet het hele flesje

Zoveel water dat de stoofperen net onder water staan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime pan met deksel

Dunschiller

Appelboor

Warmhoud plaatje

Appel boor

Voorbereiding

Schil de peertjes met de dunschiller

Laat de steeltjes zitten

Snijd aan de onderkant het hartje er uit

Bereidingswijze

Leg de geschilde peertjes in de pan

Doe er de kaneelstokjes, ster anijsjes, suiker en het scheutje bessensap bij

Zet het geheel net onder water

Plaats de pan op een zeer laag vuur, met daarop het warmhoud plaatje en doe een deksel op de pan...


Nu volgt het moeilijkste gedeelte van dit gerecht... ongeduldig wachten totdat de peertjes prachtig mooi rood zijn gekleurd en heerlijk zacht gaar zijn geworden. En die heerlijke geur die wordt verspreid maakt het er niet makkelijker op...


Zelf laat ik ze gerust 4 a 5 uur staan, dit komt de smaak echt ten goede, maar let wel ik breng het kookvocht nooit en te nimmer tot het kookpunt! Gewoon koud opzetten en heel langzaam verhitten...

Bron

In mijn eigen keuken

Serveertip

Uiteraard stond die appelboor niet voor niets bij de benodigdheden. Ik laat de peertjes eerst koud worden, dan is het verwijderen van het klokhuis rete simpel! Wel let ik er op dat het steeltje op het peertje blijft zitten, dat staat nou eenmaal gewoon heel leuk.


Nu zijn de peertjes klaar en is het smullen maar. Dit recept is heerlijk eenvoudig en het resultaat is verblufend lekker... Waar je deze peertjes ook voor gaat gebruiken, koud of warm..., ze zullen al je recepten alleen maar verrijken!


Je kunt het sap overigens aanlengen met een beetje maizena, even warm laten worden en je sap geraakt gebonden, ook lekker er over heen. ;)

Eetsmakelijk...!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten