1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Gerookte eendenborst

Gerookte eendenborst

Door: henkhaarhuis

  • Europees, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-12-2013

Ingrediënten 4 personen


100 / 200 gram gerookte eendenborst of ander gerookt vlees. Afhankelijk van formaat hapje dat je wil maken.
100 gram ardenner pat Liefst met cranberries.
Stijfgeslagen ongezoete room
Veenbessen gelei of veenbessencompe. evt. andere vruchtengelei... citroen en sinaasappel zijn voor het gerecht te nadrukkelijk denk ik.
Een scheutje Mirabelle, andere eau de vie of een ander destillaat van fruit. Geen echte gesuikerde drank, daarmee wordt het gerecht veel te zoet.






Heerlijk klein hapje met gerookte eendenborst en ardennerpat
Combinatie van zout / gerookt / zoet / vlees / vrucht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het ijskoude vlees "brunoise" in hele kleine blokjes. Als het te warm wordt kun je het niet meer lekker fijn snijden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top