1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Applecrumble

Applecrumble

Door: YvonFeen

  • Europees, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2013

Ingrediënten 4 personen


2 stevige, grote appels (of anders 3 kleine)
klontje boter
theelepeltje kruidnagelpoeder (of meer als echte liefhebber)
40 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram donker bruine basterd suiker
25 gram ongezouten boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Bij ons een zeer geliefd nagerecht. Het liefst met een bol vanilleijs erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden (boven onder warmte) Appels schillen en in stukken snijden
Klontje boter verwarmen in pan en appels hier paar minuten laten smoren. Kruidnagelpoeder toevoegen en eventueel een lepel water. Paar minuten is genoeg.

In pannetje 25 gram boter laten smelten en wat af laten koelen.
Zelfrijzend bakmeel en bruine suiker toevoegen en roeren tot er grove klonten ontstaan.

Appels in een ovenschaal doen en het kruimelmengsel er over verdelen. 20 minuten in de oven


Serveertip

Serveren met een bol ijs en eventueel slagroom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonFeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top