1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fazant
  6. Fazant

Fazant

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-1999

Ingrediënten


3 fazanten
enkele plakjes rauwe ham
enkele blaadjes laurier
peper, zout
20 g. boter en 0,5 dl eetlepels notenolie
borrelglas armagnac of cognac
5 dl. wildfond
2 eetlepels crhme franche
een groente, meiknolletjes, vossenbessencompote



MET RAUWE HAM EN LAURIER

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strooi peper en zout over binnen- en buitenkant van de fazanten. Stop een
klontje boter en 2 laurierbladeren in elke fazant. Leg enkele blaadjes
laurier op de borsten, bedek deze met plakjes rauwe ham en bind de
fazanten op. Doe de fazanten in een wildpan samen met een klontje boter
en notenolie. Zet de pan zonder deksel in een oven van 1700C gedurende 1
uur, het laatste kwartier met deksel. Bedruip om de 10 minuten. Haal de
vogels uit de pan en deel ze in stukken. .Leg deze op een
bakplaat, bedek deze met aluminiumfolie en zet de hele plaat in een oven
van 1000C. Bewaar de plakken rauwe ham en versnipper ze.
Giet het vet in de wildpan af, zet de pan weer op het vuur en roer de
aanbaksels los met een scheutje armagnac. Voeg 5 dl. wildfond toe. Laat
dit op een hoog vuur 10 minuten inkoken. Voeg 2 eetlepels crhme franche
toe en een theelepel aalbessengelei. Maak af op smaak met peper en zout (
of bouillonpoeder). Bind indien nodig en monteer met
koude klontjes boter.
Meiknollen:
Schil de meiknollen en snij de knol in partjes. Kook ze beetgaar in water
met zout, giet ze af en zet ze op de rand van het fornuis om uit te
dampen. Glaceer ( = opschudden/warm maken) in een eetlepel
boter en honing.

Serveertip

Schik fazant, een groene groente, meiknollen en compote mooi op de warme
borden. Leg niets op de rand. Giet de saus iets over de fazant en de rest
ernaast. Leg de snippers rauwe ham over de fazant.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top