1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Bietensalade met geitenkaas en walnoten

Bietensalade met geitenkaas en walnoten

  • , Bijgerecht
  • Geplaatst op 28-12-2013

Ingrediënten 4 personen


2 rode bieten (gekookt en gepeld)
150-200 g zachte geitenkaas
1 tl vloeibare honing
1,5 el azijn
1 tl mosterd
4 el olijfolie
zout/peper
1 el klein geknipte bieslook
100 g gemengde bladsla
50-75 g walnoten



Bietensalade met geitenkaas en walnoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd uit elke biet 2 mooie plakken van 2 cm. dik.
Snijd de rest van de biet in dobbelsteentjes. Verwarm de gril van de oven voor. Meng azijn en mosterd en schenk hier al roerend de olie bij. Breng op smaak met zout, peper en bieslook en marineer hierin de blokjes biet. Verdeel de geitenkaas over de plakken biet en bedruppel de kaas met de vloeibare honing. Schuif de plakken biet met geitenkaas onder de hete grill tot de kaas licht begint te kleuren. Verdeel de slablaadjes in een cirkel op 4 bordjes. Schep de gemarineerde blokjes biet met de dressing hierover. Leg de gegrilde biet met kaas in het midden en bestrook met de walnoten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loes62


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loes62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top