wellington geitenkaas

  • wellington geitenkaas

    Wellington geitenkaas

    Wellington geitenkaas

  • wellington geitenkaas

    Wellington geitenkaas

    Wellington geitenkaas

Vegetarische variant op de Beef Wellington

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Geitenkaas (afhankelijk van aantal personen) in rolvorm


1 ei



1 rol bladerdeeeg (tante fanny of herta) of pakje met plakjes bladerdeeg tot 1 grote lap uitrollen.



Voor de duxelle:


champignons of gemengde paddenstoelen


1 sjalot


1 rode ui


1 teen knoflook


1 paddestoelen bouillonblokje


eveentueel 1 eiwit


tijm dragon en peterselie



voor de flensjes:


pannekoekenbeslag voor 4 flensjes


verse kruiden dragon peterselie en bieslook


snuf zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Duxelle:


sjalot en ui snipperen en glazig bakken


paddenstoelen heel fijn snijden en bij de glazige uien toevoegen met de knoflook.


Het paddenstoelen bouillonblokje erboven verkruimelen tijm,dragon en peterselie toevoegen naar smaak.


Laten afkoelen.



Flensjes:


pannekoeken beslag maken en de fijngehakte dragon, peterselie en bieslook toevoegen met een snuf zout.


Flensjes bakken en laten afkoelen.

Bereidingswijze

De flensje plat neerleggen en elkaar overlappen.


hierop de duxel uitspreiden, dan helemaal op de rand beginnen on de geitenkaas op te rollen.


Mocht de duxelle te los zijn dan er een eiwit doorheen roeren.


Zijkanten afsnijden.



lap bladerdeeg neerleggen en de rol in de bladerdeeg rollen en de zijkanten invouwen.


de naad onder leggen op een bakplaat met bakpapier


boven op een klein gaatje maken( en een klein opstaand randje van overgebleven bladerdeeg langs de rand leggen)als schoorsteentje om de stoom te laten ontsnappen.

Serveertip

Voor een feestelijk hoofdgerecht met bijvoorbeeld schorseneren of spruitjes maar kan ook erg lekker zijn met sla.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ymko avatar
ymko

Doorsturen

Home Recepten