Pandan of Spons Cake

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2013
  • Pandan of Spons Cake

    Pandan of Spons Cake

    Pandan of Spons Cake

Pandan of Spons cake, is een groene cake die gemaakt wordt van hoofdzakelijk eieren. Is een aparte cake die echt wel lekker en niet moeilijk te maken is.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Pandan of Spons Cake
300 gram Bloem
300 gram Suiker
8 Eieren (maat M)
150 ml Kokosmelk
2 volle theelepels Bakpoeder
3 eetlepels Water
1 flesje pandan essence of 1 flesje Groene Kleustof
'n beetje Zout
Boter om tulband in te vetten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4583,61 kcal
Koolhydraten 831,05 g
Eiwitten 118,11 g
Vetten 83,47 g
Benodigdheden
Pandan essence of groene Kleurstof is verkrijgbaar bij de Toko
Mixer
Meng Kom
Tulband

Voorbereiding

Alles afwegen en de rest klaarzetten voor gebruik.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de tulband in met boter. Doe de eieren in de mengkom en klop deze schuimig voor minstens 3 minuten. Voeg dan de suiker, essence, zout en bakpoeder erbij. Klop alles goed onder elkaar zodat alles een geheel wordt. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en klop tot er een luchtige maasa ontstaan is. Voeg er nu de kokosmelk bij samen met 't water en meng alles weer goed door elkaar. Vul dan de tulband met het deeg en zet deze in de voorverwarmde oven op de richel, een onder 't midden. Bak hem gaar en goudbruin in circa 1 uur. Zet de oven uit. Zet vervolgens de ovendeur op de kiep, voor ongeveer 15 minuten voordat je de vorm verwijdert. Laat hem dan verder afkoelen op de rooster.

Bron

Andere site/mij

Serveertip

Lekker bij de koffie met wat fruit en 'n toefje vers geklopte slagroom. Smakelijk eten!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

corina311 avatar
corina311 29-12-2013

Lijkt me lekker maar hoeveel kleurstof moet erin? Niet t hele flesje toch?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten