1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Cake
  5. Pandan of Spons Cake

Pandan of Spons Cake

  • Indonesisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2013

Ingrediënten 1 personen


Pandan of Spons Cake
300 gram Bloem
300 gram Suiker
8 Eieren (maat M)
150 ml Kokosmelk
2 volle theelepels Bakpoeder
3 eetlepels Water
1 flesje pandan essence of 1 flesje Groene Kleustof
'n beetje Zout
Boter om tulband in te vetten


Verder heb je nodig


Pandan essence of groene Kleurstof is verkrijgbaar bij de Toko
Mixer
Meng Kom
Tulband


Pandan of Spons Cake
Pandan of Spons Cake

Pandan of Spons cake, is een groene cake die gemaakt wordt van hoofdzakelijk eieren. Is een aparte cake die echt wel lekker en niet moeilijk te maken is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles afwegen en de rest klaarzetten voor gebruik.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de tulband in met boter. Doe de eieren in de mengkom en klop deze schuimig voor minstens 3 minuten. Voeg dan de suiker, essence, zout en bakpoeder erbij. Klop alles goed onder elkaar zodat alles een geheel wordt. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en klop tot er een luchtige maasa ontstaan is. Voeg er nu de kokosmelk bij samen met 't water en meng alles weer goed door elkaar. Vul dan de tulband met het deeg en zet deze in de voorverwarmde oven op de richel, een onder 't midden. Bak hem gaar en goudbruin in circa 1 uur. Zet de oven uit. Zet vervolgens de ovendeur op de kiep, voor ongeveer 15 minuten voordat je de vorm verwijdert. Laat hem dan verder afkoelen op de rooster.

Serveertip

Lekker bij de koffie met wat fruit en 'n toefje vers geklopte slagroom. Smakelijk eten!!!

Bron

Andere site/mij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top