Venkelsoep met gerookte paling

  • Vis, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2014
  • Venkelsoep met gerookte paling

    Venkelsoep met gerookte paling

    Venkelsoep met gerookte paling

Dit is een heerlijk soepje voor bij het kerstdiner. Natuurlijk niet alleen met kerst maar eigenlijk het hele jaar door als je eens een keer luxe wilt eten.
Zoiets zou zomaar in een restaurant op de kaart kunnen staan, maar het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Vind je paling te kostbaar dan kun je ook gerookte zalm (of katenspek) als alternatief nemen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 (of 2) grote venkelknol(len) met groen
250 ml melk
zout
30 gram boter
30 gram bloem
750 ml kruidenbouillon van 1 tablet
1 glas droge witte wijn
100 gram gerookte paling (of zalm)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de venkel fijn en haal de harde kern eruit.
Verwarm de venkel met de melk en zout en kook ze in 15 minuten gaar.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Smelt de boter in een soeppan lichtbruin en roer de bloem erdoor.
Voeg al roerend de bouillon in gedeelten toe.
Voeg de venkelpuree toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de witte wijn toe.
Schep soep in diepe borden en verdeel de palingreepjes over de borden.
Garneer de soep met venkelgroen.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 03-02-2014

Lekker Wilmie, ga ik beslist een keer proberen. Ik bewaar dit recept, Gr. Louise

pwiggers avatar
pwiggers 10-01-2014

Lekker Wilmie. Ik ga je recept bewaren in mijn kookboek. Als ik weer eens heel lekker wil eten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten