Gebakken geitenkaas in bladerdeeg
- Borrelhapje
- 30-60 min.
Lekker hapje voor bij de borrel. Je kunt het warm of koud serveren. Druppel er vlak voor het serveren nog wat honing over. Gebruik je grotere kaasjes, dan moet je de doorsnede van het bladerdeeg vanzelfsprekend ook aan passen.
Ingrediënten 4 personen
-12 ronde geitenkaasjes van 4 cm doorsnede (bv.president)- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 1el honing
- 1 takje rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.
Bron
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2011/08/gebakken-geitenkaasjes.html