1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse kip met olijven en citroen

Marokkaanse kip met olijven en citroen

  • Marokkaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2013

Ingrediënten 3 personen


4 kippenpoten
2 eetlepels raz el hanout kruiden
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemberpoeder
6 draadjes saffraan
3 eetlepels olijfolie
2 uien, in ringen gesneden
6 eetlepels gehakte peterselie
2 kaneelstokjes
1 ingelegde citroen, schil in reepjes gesneden
200 gram groene olijven zonder pit



Uit de BK Slowcooker XL: Marokkaanse kip
met olijven en citroen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de Slowcooker 20 minuten in koud water.
Verdeel de kippenpoten met een (hak)mes in 2 delen
(drumstick en dij). Meng de raz el hanout, komijn, gemberpoeder
en saffraanmet elkaar en wrijf de kipdelen hiermee
in. Verhit in een braadpan de olie en bak de kipstukken rondom
goudbruin. Leg ze in de kom van de Slowcooker. Fruit in het bakvet
uienringen, peterselie en de kaneelstokjes en bak deze 3 minuten. Schep
ze bij de kip en giet er 250 ml water bij. Leg het deksel op de Slowcooker en
zet de pot in een koude oven. Schakel de oven in op 175C en braad de kip in
1 uur en 30 minuten gaar. Voeg de citroenreepjes (het heel zoute vruchtvlees
gebruikt u niet) en de olijven toe en zet de schotel zonder deksel 10 minuten
terug in de oven. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer bij dit
gerecht tabouleh, couscous en/of pide, pita of plat (sesam)brood.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top