1. Home
  2. Recepten
  3. Hartig notengehaktbrood

Hartig notengehaktbrood

Door: IeniePienie

  •  , Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2013

Ingrediënten 4 personen


1 (oude) witte boterham
1 teen knoflook
2 sjalotjes
200 gr gemengde noten, bijv. amandelen, cashewnoten, paranoten
2 eieren
2 el pindakaas
2 el gemalen kokos
zout
1 kniderbanaan, in kleine stukjes
plantaardige olie voor het invetten
mangochutney of sinaasappelmarmelade


Verder heb je nodig


Oven
Blender
Bakblik


Hartig noten gehaktbrood (1 klein brood)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Hak met behulp van de hakmolen/blender het brood tot kruim en doe in een kom.
Snipper de sjalotjes en de knoflook in de blender en voeg bij het brood.
Hak de gemengde noten grof en doe ze in de kom.
Voeg de eieren, de pindakaas, de kokos, chilipoeder en zout naar smaak toe en meng door elkaar.
Voeg als laatste de banaan toe.
Bestrijk een kleine broodbakvorm met olie en schep het notenmengsel erin.
Bak het broodje in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat afkoelen en snijd het brood in plakken.
Serveer met marmelade of chutney.

Serveertip

Besmeer met mangochutney of sinaasappelmarmelade.

Bron

Margriet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van IeniePienie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top