1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Cupcakes
  5. geglazuurde cupcakes

geglazuurde cupcakes

Door: jamy0412

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2013

Ingrediënten 6 personen


50 gram zachte margarine
50 gram suiker
zakje vanillesuiker
theelepel zout
1 ei
50 gram zelfrijzend bakmeel
6 papieren cakevormpjes
50 gram poedersuiker
Enkele druppels citroensap
1 theelepel water
( voedingskleurstof )
1 doos smarties


Verder heb je nodig


Oven


Heerlijk om op te eten en te trakteren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  1. Maak het deeg.

    [list=a]
  2. Doe de margarine, de suiker, de vanillesuiker en het zout in een kom.
  3. Roer het mengsel met de mixer wit en romig.
  4. Doe het ei erbij en roer het mengsel luchtig.
  5. Hang de zeef op de kom en zeef het bakmeel.
  6. Roer het mengsel op de laagste stand snel door elkaar.


    1. Zet de oven op 150 graden.
    2. Zet de vormpjes op de bakplaat en leg met behulp van twee lepels zoveel deeg in het midden van ieder vormpje tot dat de vormpjes 2/3 gevuld zijn.
    3. Zet de plaat iets onder het midden in de oven en bak de cakejes in 30 minuten gaar en lichtbruin.
    4. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
    5. Maak het glazuur.

      [list=a]
    6. Doe de gezeefde poedersuiker in een kommetje.
    7. Doe er het citroensap en eventueel druppels water bij en roer het totdat het massa dik en vloeibaar is.
    8. Roer tot het glazuur gaat glimmen.
    9. Kleur het glazuur met desgewenste met de voedingskleurstof.


      1. Bestrijk de cakejes met glazuur en garneer naar wens.

Bron

Recept vanuit school



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamy0412
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top