1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Broodjes van kalfsgehakt uit de oven

Broodjes van kalfsgehakt uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2013

Ingrediënten 4 personen


Broodjes van kalfsgehakt: 400 gram kalfsgehakt, 4 eetlepels tapenade (olijf / gedroogde tomaat), 1 teentje knoflook, 4 beschuiten (verkruimeld), 2 eieren, Zeezout en peper, 1 buffel mozzarella in plakjes, 8 plakken parmaham, 8 takjes salie, 2 eetlepels olijfolie. Groenten

Ratatouille: 1 rode paprika, blokjes ca 2 cm, 1 gele paprika, blokjes ca 2 cm, 1 groene paprika, blokjes 2cm, 1 kleine ui blokjes, 20 kleine tomaatjes, Takje tijm, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, Zeezout en peper



Broodjes van kalfsgehakt uit de oven
Broodjes van kalfsgehakt uit de oven

Broodjes van kalfsgehakt uit de oven met mozzarella en salie in parmaham gewikkeld. Met groenten ratatouille uit de oven en foccacia brood. De smaak van Italie proef je terug in dit gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Broodjes van kalfsgehakt: Meng het gehakt met tapenade, knoflook, beschuiten, eieren, zeezout en peper. Maak er 4 `broodjes` van. Leg voor ieder broodje 2 plakken parmaham op een snijplank, overlappend. Leg hier het gehakt op, twee plakjes mozzarella en de geplukte blaadjes salie van 2 takjes. Rol het op en leg het broodje in een ovenvaste schaal. Plaats in een matig hete oven van ca 175 graden, ca 20 minuten. Groenten

Ratatouille: Alle ingrediënten mengen met olijfolie en in een ovenschaal doen. Plaats in de oven 175 graden ca 40 minuten. Verdeel de ratatouille over 4 warme borden. Leg hier het kalfsgehakt broodje op. Serveer hier warm foccacia brood bij.

Serveertip

Lekker met een Italiaanse rode wijn.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top