1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kalfssaucijsjes met knolselderijpuree

Kalfssaucijsjes met knolselderijpuree

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2013

Ingrediënten 4 personen


8 stuks kalfssaucijsjes, 7 eetlepels olijfolie, 800 gram knolselderij in blokjes ca 2 cm, 1 dl melk, 2 stuks appel , 1 eetlepel suiker, Peper en zout



Kalfssaucijsjes met knolselderijpuree
Kalfssaucijsjes met knolselderijpuree

100% Nederlands recept met ingredienten van eigen bodem

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de kalfssaucijsjes in een matig hete pan rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Kook de knolselderijblokjes in water met zout tot ze gaar zijn, kooktijd ca. 10 minuten. Giet het water af en stamp de blokjes met een puree stamper. Voeg warme melk toe en daarna 3 eetlepels olijfolie. Naar smaak eventueel zout en peper toevoegen. Houd de puree warm. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij iedere appel in 8 partjes. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de appelpartjes aan beide zijde mooi bruin. Leg op een warm bord en bestrooi met de suiker. Verdeel de knolselderij puree over 4 warme borden. Snij de worstjes in schuine stukjes en leg boven op de knolselderij puree. Leg de appeltjes rondom de puree en besprenkel het gerecht met een paar druppels olijf olie (2 eetlepels max.).

Serveertip

Lekker met een klein beetje kaneelkruiden



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top