1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade

Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2013

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsoesters, 5 eetlepels Olijfolie, Zout, peper, 1 kg kleine aardappelen / verse krieltjes in de schil, 150 gram rucola, Opmaak: 1 citroen geraspte schil en sap



Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade
Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade

Een makkelijk recept uit de tradities van Italie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kalfsoesters in met 2 eetlepels olijfolie. Laat ze circa 15 minuten op temperatuur komen buiten de koeling. Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek het af met plastic folie. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout en peper. Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet de aardappeltjes af, snij de krieltjes door de helft en meng dit in een ruime kom met 3 eetlepels olijfolie en de rucola sla. Tot slot bestrooien met zeezout. Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden. Bestrooi dit met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap. Snij het vlees in plakjes en leg het vlees op de krieltjes en rucola salade.

Serveertip

Lekker met echte Parmezaanse kaas



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top