1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Door: kokkim1

  • Italiaans, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2013

Ingrediënten 1 personen


Tartufi al cioccolato
Voor ong. 16-18 truffels

300 gr. pure chocolade (het liefst met meer dan 54% cacao)
12 volle eetlepels slagroom, ongezoet en ongeklopt
20 gr. cacaopoeder
gekonfijte sinaasappelschilletjes
rauwe (ongeroosterde) pistachenoten, amandelen, hazelnoten e.d. om te garneren

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige (Pyrex) kom die je dan boven een pan met ruim heet water plaatst.
Roer met een schone - zonder etensluchtjes - houten lepel of met een spatel tot alle stukjes chocolade volledig smelten. Verwarm de slagroom in een pannetje tot deze lauwwarm is en voeg aan de gesmolten chocolade toe. Laat deze ganache licht afkoelen terwijl je af en toe roert. Klop het mengsel met een mixer terwijl het nog redelijk zacht is en laat het mooi luchtig worden. Laat het daarna een tijd in de koelkast goed opstijven. Het mag goed hard worden zodat het draaien van de truffels makkelijk gaat zonder dat de chocolade teveel in je handen smelt.
Zeef de cacaopoeder boven een bord en hak noten en sinaasappelschillen niet al te grof.
Maak balletjes van het mengsel door ze kort met je handen te draaien en wentel ze door de cacaopoeder of in de gehakte noten. Je kunt ze ook vullen met stukjes sinaasappelschil en hele - licht geroosterde - noten. Garneer met stukjes noten en/of stukjes gekonfijte sinaasappelschil.
Laat de truffels in de koelkast opstijven en serveer ze in kleine papieren caisses.
TIP: noten voor de vulling rooster je licht in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet te ver gaan en laat ze niet lang in de hete pan liggen. Ook al is deze van het vuur blijven de noten donker worden en kunnen dus verbranden.

Musica!
Een nummer dat perfect bij de chocoladetruffels past is "Rossetto e cioccolato" (Lipstick en chocola) van zangeres Ornella Vanoni, een van de grootste muziektalenten van mijn land. Luister naar dit mooi liedje hier.

En dit was het weer voor vandaag.
Ik wens je een mooie week vol muziek, lekker eten en veel liefde!

Arrivederci!



Lekker bij de koffie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige (Pyrex) kom die je dan boven een pan met ruim heet water plaatst.
Roer met een schone - zonder etensluchtjes - houten lepel of met een spatel tot alle stukjes chocolade volledig smelten. Verwarm de slagroom in een pannetje tot deze lauwwarm is en voeg aan de gesmolten chocolade toe. Laat dezeganachelicht afkoelen terwijl je af en toe roert. Klop het mengsel met een mixer terwijl het nog redelijk zacht is en laat het mooi luchtig worden. Laat het daarna een tijd in de koelkast goed opstijven. Het mag goed hard worden zodat het draaien van de truffels makkelijk gaat zonder dat de chocolade teveel in je handen smelt.
Zeef de cacaopoeder boven een bord en hak noten en sinaasappelschillen niet al te grof.
Maak balletjes van het mengsel door ze kort met je handen te draaien en wentel ze door de cacaopoeder of in de gehakte noten. Je kunt ze ook vullen met stukjes sinaasappelschil en hele - licht geroosterde - noten. Garneer met stukjes noten en/of stukjes gekonfijte sinaasappelschil.
Laat de truffels in de koelkast opstijven en serveer ze in kleine papierencaisses.
TIP: noten voor de vulling rooster je licht in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet te ver gaan en laat ze niet lang in de hete pan liggen. Ook al is deze van het vuur blijven de noten donker worden en kunnen dus verbranden.

Musica!
Een nummer dat perfect bij de chocoladetruffels past is "Rossetto e cioccolato" (Lipstick en chocola) van zangeresOrnella Vanoni, een van de grootste muziektalenten van mijn land. Luister naar dit mooi liedjehier.

En dit was het weer voor vandaag.
Ik wens je een mooie week vol muziek, lekker eten en veel liefde!

Arrivederci!

Bron

La Cucina del Sole



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkim1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top