Tarte Tartin

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2013
  • Tarte Tartin

    Tarte Tartin

    Tarte Tartin

Klassieker in bladerdeeg.

Deel dit recept

Ingrediënten
Teflon- pan met een diameter van 20 cm
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g  
2 a 3 zure appels, bijvoorbeeld Boskoop
50 g boter
100 g kristalsuiker
1 ei om te bestrijken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de over voor op 210° C
2. Schil de appels en snijdt ze in parten van ongeveer 8 stukken
3. Carameliseer de suiker in de verhitte teflon- pan. Niet om roeren!
4. Voeg de stukken appels met de boter in de pan en laat het enkele minuten rustig sudderen
5. Rol het bladerdeeg af van de rol en prik het met een vork enkele keren in
6. Snijdt in het deeg een cirkel met een diameter van 24 cm
7. Leg het deeg over de stukjes appel in de pan. De rand van het deeg steekt over de pan, dat is goed omdat het deeg nog iets krimpt in de oven
8. Bestrijkt het deeg met het losgeklopte ei
9. Schuif nu de pan in het midden van de oven en bak hem 20 minuten groudbruin
10. Kiep de pan voorzichtig om op een bord en snijdt de taart in stukken van 6

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten