Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Champignonnensoep

Champignonnensoep

Door: boertje2108

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-12-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gram champignons
60 gram boter
3 tenen knoflook geperst
1/2 ui
4 eetlepels tarwebloem
1 l heldere kippenbouillon
2 dl room (voor warme gerechten)
peper
zout


Verder heb je nodig


Staafmixer


De grote vraag is, hoe maak je champignonsoep?
Hieronder is een heerlijk romige variant hiervan te vinden.

Romige champignonnensoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de champignons en snijd deze in grove stukken. Bak dit nu in een pan met boter en knoflook en uivoor ongeveer 5 minuten, voeg hierna al roerend de tarwebloem aantoe. Laat dit ongeveer 1 minuut bakken. Voeg nu de bouillon hieraan toe en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Pureer dit mengsel nu goed en doe de champignonsoep weer terug in de pan. Voeg nu de room bij de champignonsoep en laat dit op laag vuur warm worden. Roer dit goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe voor de smaak.

Je kan eventueel naar smaak nog wat gebakken champignons toevoegen aan de soep na het pureren.

Serveertip

Serveer de champignonsoep met een paar schijfjes champignon drijvend op de soep.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boertje2108
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top