Chines pannenkoekjes met pekingeend

  • Chinees, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2013
  • Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

  • Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

  • Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

    Chines pannenkoekjes met pekingeend

Chinese pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 pakjes Chinese pannenkoekjes (van de toko, zie foto)


- Pekingeend (van de toko) - 1 stuk borst (bij gebruik als hoofdgerecht 2 stuks)


- Marinade pekingeend (paar eetlepels): Gula Djawa (palmsuiker stroop) + zoet ketjap (manis)


- Saus op voor op pannenkoekjes: Hoisinsaus + zoete ketjap (manis) + sambal oelek


- 1 komkommer + half bosje lenteui (bosui) - groene deel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Oven

- Pan

- Stoommantje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.


Bak de pekingeend zonder boter in een pan tot hij bruin wordt


Doe de pekingeend in een ovenschaal en marineer de eend aan beide kanten


Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 45-50 minuten in de oven.



Halveer de komkommer en haal het binnenste zachte eruit. Snijd hierna de komkommer in dunne reepjes van ca. 5cm lang.

Haal de groene delen van de bosui af en snijd hier ook dunnen reepjes of sliertjes van.

Doe beide groentes in een schaaltje en zet op tafel.


Maak de saus: meerder eetlepels hoisinsaus en de helft aan eetlepels ketjap manis + een theelepeltje sambal


Als de eend in de oven klaar is, kan deze kleine stukjes gesneden worden en ook op tafel gezet worden.


Hierna de pannenkoekjes enkele seconde stomen en iedereen kan aan tafel (niet alle pannenkoekjes gelijk want het wordt heel snel weer koud maar per pakje warm maken)



Pak nu een pannenkoekje, smeer hier de saus op pak enkele stukjes eend leg dit in het midden van de pannenkoek samen met enkele reepjes komkommer en bosui. Rol nu de pannenkoek op en smullen maar.

Bron

Restaurant in engeland

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten