Tortellini-kaasschotel uit de magnetron

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-12-2013

Heerlijke pasta die makkelijk van te voren bereid kan worden. Daarna alleen nog even opwarmen in de magnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bak tortellini bicolore (verse pasta, 250 g)
300 g broccoliroosjes
1 eetlepel boter
1 1/2 eetlepel bloem
250 ml halfvolle melk
1/2 bol mozzarella, in blokjes
50 gram gorgonzola, in stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
magnetron

Voorbereiding

In grote pan tortellini met broccoli net niet beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en 1 min. zachtjes bakken, zonder dat de bloem verkleurt. Helft van melk in pan schenken, aan de kook brengen en met pollepel blijven roeren tot een gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 2 min.). Rest ven melk toevoegen en saus 2-3 min. zachtjes door laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Grote pan weer gebruiken om tortellini en broccoli te mengen met kaas en saus. Gerecht overscheppen in magnetronschaal, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Tortellini afgedekt in magnetron 5-6 min. op vol vermogen (700 watt) verwarmen. Tussentijds een keer omscheppen.

Bron

Albert Hein

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten