1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Soezen
  5. Slagroomsoesjes
  6. Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje

Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje

  •  ,
  • Geplaatst op 01-01-2014

Ingrediënten 1 personen


100 gram roomboter
100 gram water
100 gram (volle) melk
100 gram bloem
4 eieren
Snufje zout
125 ml slagroom
1 el suiker
Voor de craquelin:
85 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram lichtbruine suiker
100 gram bloem


Verder heb je nodig


Spuitzak bakpapier koekjessteker


Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje
Goddelijke slagroomsoesjes met een krokant laagje

Soesjes zijn simpel, maar ohzo lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Maak eerst decraquelindoor de boter met de suiker romig te mixen. Zorg dat het goed gemengd is en voeg ook de bloem toe. Meng voorzichtig, eventueel met je handen, maar kneed niet te lang. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en leg ten minste een half uurtje in de vriezer of koelkast.Breng het water met de melk, boter en een snufje zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg in n keer de bloem toe. Roer goed met een houten lepel tot je een egale massa hebt. Als het goed is wordt het deeg nu een soort gladde bal.Zet de pan weer op het vuur en bak het deeg een paar minuutjes gaar. Doe je dit niet? Dan krijgen je soesjes een overheersende meelsmaak.Bron: FlickrHaal de pan van het vuur en voeg n voor n de eieren toe. Voeg pas een volgende toe als de vorige volledig is opgenomen en blijf goed roeren met een houten lepel. Dit is een redelijk zwaar klusje waar de nodige spierballen zeker niet overbodig zijn! Blijf dus roeren tot het deeg weer helemaal egaal is.Haal het deeg voor de craquelin uit de koelkast of vriezer.Doe het beslag in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine hoopjes. Duw eventueel met een natte vinger omhoog staande puntjes naar beneden.Snijd met een koekjessteker, met een doorsnee die ongeveer even groot is als de soesjes, rondjes uit hetcraquelin-deeg en leg ze op de soesjes. Bak ze in 20-25 minuutjes gaar, maar check wel even of ze stevig genoeg zijn. Bak ze eventueel nog vijf minuutjes extra om ervoor te zorgen dat ze echt gaar zijn. Laat de soesjes afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Klop de slagroom luchtig met de suiker en vul de afgekoelde soesjes met de room.Enjoy!

Bron

Cees Holtkamp



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top