Sorbetijs van blauwe bessen, honing, amandelmelk en dadels

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2013
  • Sorbetijs van blauwe bessen, honing, amandelmelk en dadels

    Sorbetijs van blauwe bessen, honing, amandelmelk en dadels

    Sorbetijs van blauwe bessen, honing, amandelmelk en dadels

Sorbetijs van blauwe bessen, honing, amandelmelk en dadels in een krokant schuitje van pistache

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram Blauwe bessen 2 eetl. honing 50 gram amandelen 50 gram dadels 25 suiker 25 boter 25 bloem2 eieren 1 eetl. pistachenoten 1 mespunt zout 1 mespunt vanille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak de amandelen samen met 200 ml. water fijn met het hakmes in de grote kom van de keukenmachine. Breng kort aan de kook en zeef het mengsel. Het vocht dat je opvangt(amandelmelk) is de basis voor het ijs.
2. Draai de bessen met de honing, dadels en de amandelmelk fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat tot ijs draaien.
. Verwarm de oven voor op 185C. Splits de eieren en doe het eiwit samen met de suiker, bloem, boter(gesmolten), zout, vanille en noten in de kleine kom van de magimix en draai tot een glad mengsel. Smeer het beslag in cirkels van ca. 10 cm doorsnede uit op een besmeerde bakplaat en bak de koekjes 9 minuten.
4. Steek ze van de plaat en druk ze in vormpjes tot een kommetje. Haal de koekjes na 5 minuten uit de vormpjes en serveer in ieder koekje een bolletje van het ijs.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten