Macarons

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2013
  • Macarons

    Macarons

    Macarons

Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram amandelen
200 gram poedersuiker
3 eieren
100 gram boter
kleurstof
2 eetl. creme fraiche
1 theel. vanillesuiker
2 eetl. kristalsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Draai de amandelen fijn in de kom met het hakmes van de Magimix. Zeef het met de helft van de poedersuiker.
2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten stijf met de andere helft poedersuiker.
3. Spatel het amandel/poedersuikermengsel door de geslagen eiwitten. Roer eventueel kleurstof door.
4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine hoeveelheden op een bakplaat met bakpapier. Laat de bakplaat een aantal keren vallen op de werkbank zodat een mooi glas oppervlak bovenop ontstaat. Laat ze minimaal een half uur drogen.
5. Verwarm de oven voor op 175C.
6. Bak de macaron schelpen 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
7. Klop de boter luchtig met de vanillesuiker, kristalsuiker en de crème fraiche.
8. Plak twee helften op elkaar met daartussen steeds ietsje van de crème.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten